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Chicken in Mole Sauce (Mole Poblano)
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/2 TasseLard or shortening
1/4 Tassechilli powder
2 Tassechicken broth
12 Flour tortillas cut into small pieces
1 mittelOnion; chopped, (about 1/2 cup)
Cloves Garlic finely chopped
2 EsslöffelRaisins
2 EsslöffelChopped almonds or walnuts
2 EsslöffelSesame seed
2 EsslöffelPumpkin seeds
2 Esslöffelpeanut butter
1 Esslöffelsugar
1 Esslöffeloregano ground
1 Esslöffelcocoa
1 TeelöffelAnise seed
1/2 Teelöffelcinnamon ground
1/2 Teelöffelcloves ground
1/2 Teelöffelnutmeg ground
1/2 Teelöffelallspice gound
1/2 ginger ground
1/2 TeelöffelGround cumin Or 1 teaspoon cumin seed
2 TasseChicken Broth; (no not a mis-print)
Chicken breasts; boned
die Zubereitung:

Heat lard in 12 inch skillet over medium heat until hot. Cook and stir chili powder in lard until brown. (Add about 1/2 teaspoon water to prevent scorching if necessary.) Cool.

Stir in 2 cups of the Chicken Broth. Add remaining ingredients. (Except the other 2 cups chicken broth and the chicken.) Heat to boiling; reduce heat. Simmer uncovered 1 hour. Cool

Pour a small amount of the sauce at a time into blender container. Cover and blend on high until smooth.

Heat 2 cups of the sauce and the remaining 2 cups of the chicken broth to boiling in a 12 inch skillet; reduce heat.

Arrange chicken skin sides up in single layer in the skillet. Cover and simmer until done; about 1 hour.

Add remaining sauce; heat until hot.


Anmerkungen zum Rezept: