Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Lemon Chicken
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Frying chicken; (2 1/2 lb.) cut up, skin removed (or equal amount of chicken breasts)
1 Teelöffelsalt
1/4 Teelöffelpepper ground
1/4 TeelöffelGarlic powder or 1 clove fresh garlic; minced
1 Teelöffelbasilicum dried
1/3 Tasselemon juice fresh
1/4 Tassewater
1 1/2 Teelöffellemon peel grated
Thin Slices lemon for garnish; (3 to 4)
die Zubereitung:

Preheat oven to 400 degrees. Sprinkle chicken pieces with salt, pepper and garlic powder. Place pieces in a shallow baking pan with skin side down. Combine remaining ingredients, except lemon slices and pour over chicken. Bake, uncovered, for 20 minutes. Turn chicken and baste with pan drippings. Bake for 30-40 minutes more, until chicken is tender. Serve on a platter, garnished with lemon slices. This is also great cold!!


Anmerkungen zum Rezept: