Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Lemon-Buttermilk Pound Cake
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Sticks butter or margarine
2 1/2 Tassesugar
3 1/2 Tasseflour plain
1/2 Teelöffelsoda
1/2 Teelöffelsalt
eggs
1 Tassebuttermilk
1 Teelöffellemon extract
Lemonglaze
1 1/2 Esslöffelmilk
1 Esslöffelbutter
1 Tasseconfectioners sugar
1 1/2 Esslöffellemon juice
1/2 Teelöffellemon rind grated
die Zubereitung:

Cream butter and sugar. Sift together dry ingredients; add eggs, flour mixture and buttermilk, alternately, beating well after each addition. Add lemon extract and again beat well. Pour into greased and floured tube pan. Bake at 325 degrees F for 1 hour and 15 minutes.

Glaze: Heat milk and butter; pour over sugar. Stir until smooth. Add lemon juice and rind. Pour over warm cake and let run down sides.


Anmerkungen zum Rezept: