Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Pickled Figs
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
4 ca. 1 LiterFirm-ripe whole figs (5 lbs+)
2 ca. 1 Literwater
1 Esslöffelcloves whole
Cinnamon sticks
5 Tassesugar
3 Tassevinegar
1 Esslöffelallspice whole
die Zubereitung:

Sprinkle figs, unpeeled, with baking soda, and cover with boiling water; slosh up and down, and drain well. Spray with clear water and drain. Add 3 cups sugar to 2 qts. water. Cook until the sugar dissolves. Add figs and simmer for 30 minutes. Add remaining sugar (2 cups), the vinegar, and the spices, tied in a bag. Cook gently until the figs are clear. Cover and let stand for 12-24 hours in a cool place. Remove spices. Heat to simmering and pack into hot sterilized pint jars, leaving 1/4-inch headspace. Process in boiling-water bath for 10 minutes. Makes about 8 pints. Posted to


Anmerkungen zum Rezept: