Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken And Red Lentil Curry
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Esslöffeloil
onion finely chopped
Cloves garlic crushed
Green hot chilli; finely chopped
2 Teelöffelground cumin
1 TeelöffelTumeric
1000 GrammChicken thigh fillets; trimmed and chopped
1 Tasselentils red
1 Teelöffelsalt
2 Tassewater
1 Teelöffelgaram masala
die Zubereitung:

1. Heat oil in large saucepan and saute onion, garlic and chilli until onion is transparent. Add cumin and tumeric and cook for 1 minute.

2. Add chicken, lentils and salt and stir over moderate heat for a few minutes before adding water. Stir to combine and simmer gently, covered, until lentils have broken down and chicken is cooked. If you prefer less liquid, then remove lid and increase heat to reduce. Add garam masala in last 10 minutes of cooking.

Per serving: 191 Calories (kcal); 15g Total Fat; (66% calories from fat); 3g Protein; 14g Carbohydrate; 0mg Cholesterol; 2157mg Sodium Food Exchanges: 0 Grain(Starch); 0 Lean Meat; 2 Vegetable; 0 Fruit; 3 Fat; 0 Other Carbohydrates


Anmerkungen zum Rezept: