Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken Mole
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Chicken breast fillets
1 Esslöffelmargarine
1/2 mittelOnion chopped
cloves garlic minced
peppercorns
cloves whole
1/2 Tassetomato sauce
1 Tassechicken broth
1/2 ScheibeBread
1/8 TeelöffelAnise seeds
1 Teelöffelsugar
2 EsslöffelGround chile
Serano chili; (optional)
1 Esslöffelsesame seeds
1/4 Tassepine nuts
Wedges mexican chocolate; (Ibarra's)
die Zubereitung:

Place chicken breast in a pot and cover with water till just immersed. Boil chicken for 1/2 hour. Remove chicken. Strain broth and reserve.

Heat margarine and cook onion and garlic till soft. Add the rest of the ingredients and simmer for 1/2 hour.

With a food processor, puree ingredients, adding more broth or water if necessary.

Return ingredients back to pot and add chocolate to melt. Add boiled chicken pieces and simmer sauce on medium-low for an hour. Add more broth or water as necessary to keep the sauce from getting too thick or burning.

chocolate cool and store in the refrigerator. When ready to use, add boiled chicken pieces and cook as directed above.


Anmerkungen zum Rezept: