Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Lemon Curd Ice Cream
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
4 EsslöffelLemon curd
45 GrammCaster sugar
300 MilliliterDouble cream
Free range eggs
100 GrammIcing sugar
die Zubereitung:

Whisk cream in a large bowl to a soft floppy consistency. Separate eggs and stir in yolks.

Whisk egg whites until stiff in another bowl, then whisk in icing sugar to make a meringue.

Fold lemon curd into cream mixture. Using a balloon whisk fold meringue into cream mixture. Always add lighter mixture to heavier - that way you do not break down volume.

Pour into shallow freezer container and freeze until set. The mixture will not require whisking or stirring during freezing.


Anmerkungen zum Rezept: