Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Rich Fruit Cake
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
12 x ca. 30 gcurrants
6 x ca. 30 gsultanas
6 x ca. 30 graisins
4 x ca. 30 gDates chopped
2 x ca. 30 gMixed peel
2 x ca. 30 gGlac, cherries
2 x ca. 30 galmonds chopped
Orange; zest of
Lemon; zest of
Glass of brandy
1 TeelöffelMixed spice
1 Prisenutmeg
12 x ca. 30 gflour plain
Pinches salt
8 x ca. 30 gbutter unsalted
8 x ca. 30 gbrown sugar
eggs
1 Esslöffeltreacle black
die Zubereitung:

Preheat oven to gas mark 1.

Place all fruit into a bowl and pour on the brandy.(The longer the brandy soaks into the fruit the better the flavour of the cake). Cream the butter and the sugar together for about 10 minutes. Next add the eggs slowly, making sure that each addition mixes in before you add the next. (Be careful because curdling can occur).

Sieve the flour with the mixed spice, salt and nutmeg. Add the flour and spices until it has all been used. Next add all the fruit to the batter and mix until well combined.

Add the Black treacle and mix. Line a deep 7 inch round cake tin with grease proof paper.

Place all the mixture into the tin and cook in the oven for 3 1/2 to 4 hours.


Anmerkungen zum Rezept: