Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Satay Beef - Indonesian Style - Bill's
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 x ca. 450 gBeef; tri-tip, skirt steak, or flank steak, cut into thin strips
Marinade
Lime; juice from
1 EsslöffelLime zest
1 Esslöffelpeanut butter
1/2 Tassecoconut milk
1/4 Tassehoney
1/4 TassePlum wine
1/4 Tassesoy sauce
1 Teelöffelcumin seeds
1 TeelöffelCoriander seeds
2 EsslöffelShallots chopped
1 EsslöffelGarlic chopped
1 Esslöffelginger root fresh
die Zubereitung:

Slice thin (about 1/4 inch thick by 1" wide) strips of the beef.

Place the cumin and coriander seeds in a pan without adding any oil. Dry fry them, stirring, over medium heat for 1 to 2 minutes until they are slightly browned, and give off a roasted aroma. Grind the seeds in a spice or coffee grinder.

Make the marinade: Place all the marinade ingredients in a blender and blend on high speed for 1 minute. Pour marinade into a shallow bowl.

Place meat strips in the bowl and coat all sides with the marinade.

Marinate beef for a minimum of 2 hours to overnight in the refrigerator.

Thread marinated beef strips on wet bamboo skewers. Make sure that the meat is put on in a single layer-do not compress the meat on skewer.

Grill over hot coals for 4-5 minutes per side. Do Not overcook.

Serve with peanut sauce.

MM_Buster v2.0l.


Anmerkungen zum Rezept: