Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Satay Dip
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 EsslöffelGood olive oil
1 Esslöffelsesame oil sark
2/3 TasseSmall-diced red onion; (1 small onion)
1 1/2 TeelöffelMinced garlic; (2 cloves)
1 1/2 Teelöffelginger root fresh
1/4 Teelöffelred pepper crushed flakes
2 EsslöffelGood red wine vinegar
1/4 TasseLight brown sugar; packed
2 Esslöffelsoy sauce
1/2 TasseSesame paste; (tahini)
1/4 Tasseketchup
2 Esslöffelsherry dry
1 1/2 TeelöffelFreshly squeezed lime juice
die Zubereitung:

Cook the olive oil, sesame oil, red onion, garlic, ginger root, and red pepper flakes in a small, heavy bottomed pot on medium heat until the onion is transparent, 10 to 15 minutes. Whisk in the vinegar, sugar, soy sauce, sesame paste, ketchup, sherry, and lime juice; cook for 1 more minute. Cool and use as a dip for the Grilled Lemon Chicken Skewers.

Per serving: 381 Calories (kcal); 14g Total Fat; (34% calories from fat); 3g Protein; 57g Carbohydrate; 0mg Cholesterol; 2787mg Sodium Food Exchanges: 0 Grain(Starch); 0 Lean Meat; 1 Vegetable; 0 Fruit; 2 1/2 Fat; 3 1/2 Other Carbohydrates


Anmerkungen zum Rezept: