Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Dutch Apple Pie
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Graham cracker pie crust
1/4 Teelöffelsalt
1/4 Teelöffelnutmeg ground
5 1/2 TassePeeled, sliced cooking apples
1/2 Tassesugar
1/4 Tassesugar
1/3 Tassebutter room temperature
Large egg yolk, slightly beat
1/2 Teelöffelcinnamon ground
3/4 Tasseall-purpose flour
1 Esslöffellemon juice
1/4 TasseLight brown sugar, packed
1/4 TasseLight brown sugar, packed
3 Esslöffelall-purpose flour
die Zubereitung:

Preheat oven @ 375 degrees.Brush bottom and sides of crust evenly with egg yolk;bake on baking on baking sheet until light brown, about 5 minutes.Remove crust from oven. Combine sliced apples, lemon juice, 1/2 cup sugar, 1/4 cup brown sugar, 3 tablespoons flour, salt, cinnamon and nutmeg.Mix well and spoon into crust.Mix remaining flour, sugar, brown sugar and butter with fork until crumbly.Sprinkle topping mixture evenly over apples. Bake on baking sheet until topping is golden and filling is bubbling; about 50 minutes.Cool thoroughly on wire rack, at least 4 hours.Serve at room temperature.


Anmerkungen zum Rezept: