Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Charlie's Mom's Custard Ice Cream
Zutaten für 10 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
6 Tassemilk
3 Esslöffelcornstarch
2 Tassesugar
eggs
3 x ca. 1/2 Litercream
3 Esslöffelvanilla
3/4 Teelöffelsalt
die Zubereitung:

1- Scald 4-1/2 C milk. 2- Mix Cornstarch, sugar and 1-1/2 c cold milk until smooth. 3- Add the scalded milk slowly and heat over water, stirring constantly with a whisk. (cook longer for a larger batch) 4- Stir hot mix into 6 beaten eggs. 5- Cool the hot mixture quickly. 6- Add cream, vanilla and salt to cooled mixture. 7- Place if fridge, or ice bath to chill. 8- Add fresh fruit if desired. 9- Place in 1 gallon ice cream freezer and freeze.

Yields 1 Gallon.


Anmerkungen zum Rezept: