Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Cheddar Crumble Apple Pie
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
9" Unbaked Pie Shell
Topping
1/2 Tasseflour unbleached
1/3 Tassesugar
1/3 Tassebrown sugar firmly packed
1/2 TeelöffelCinnamon ground
5 Esslöffelbutter
Filling
1 1/2 x ca. 450 gCooking Apples; *
1 EsslöffelLemon juice fresh
6 x ca. 30 gCheddar;Md, Shredded, 1 1/2 C
4 Teelöffelflour unbleached
1/4 TeelöffelNutmeg ground
die Zubereitung:

* Use a cooking apple such as Granny Smith's. Core, peel and thinly slice the apples.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Make a high rim around the pie crust. Combine all the dry ingredients in the topping and cut in the butter until crumbly. Set aside. Toss the apples and lemon juice together and add the cheese, flour, and nutmeg, tossing and mixing well. Arrange the apples in the crust and sprinkle on the topping. Bake in a preheated 375 degree F. oven for 40 to 50 minutes. Serve warm with Vanilla Ice Cream if desired.


Anmerkungen zum Rezept: