Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Cheese-Scalloped Corn
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/2 Tasse(1 small) green pepper; chopped (I omitted)
1/4 TasseOnion; chopped, (I omitted will include next time I have one)
2 Esslöffelmargarine or butter
2 Esslöffelall-purpose flour
3/4 TeelöffelSalt; (I decreased to 1/2 tsp.)
1/2 Teelöffelpaprika
1/4 Teelöffelmustard dry
1 Prisepepper
3/4 TasseMilk
1 Dose(16 oz.) whole kernel corn; drained*
1/2 Tasse(about 2 oz.) shredded cheddar cheese (I used mozzarella)
egg beaten
1/3 TasseCracker crumbs; (will add more next time)
1 EsslöffelButter or margarine, melted
die Zubereitung:

*1 package (10 oz.) frozen whole kernel corn, cooked and drained, can be substitued for the canned whole kernel corn.

Place green pepper, onion and 2 tablespoons margarine in 1-1/2-quart casserole. Microwave uncovered on high (100 percent) until onion is tender, 2 to 3 minutes.

Stir in flour, salt, paprika, mustard and pepper. Gradually stir in milk. Microwave uncovered on high (100 percent), stirring every minute until mixture is thickened, 2 to 3 minutes.

Stir in corn, cheese and egg. Cover, tightly and microwave on medium-high (70 percent) 5 minutes.

Mix crumbs and 1 tablespoon margarine; sprinkle over corn. Microwave uncovered until center is almost set, 4 to 6 minutes longer. Let stand 5 minutes.

***Extremely hot when served! Retained heat throughout meal.


Anmerkungen zum Rezept: