Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Cherry Spice Cake
Zutaten für 12 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 Tassesugar
1 Tassebutter
3 Tassecake flour
1 TasseStewed dried apples
1 Tassepecans chopped
1 Tassebuttermilk
Bottle (medium) Maraschino cherries; chopped
eggs
1 Teelöffelsoda
1 Teelöffelcinnamon
1 Teelöffelallspice
1 Teelöffelvanilla extract
Caramel Icing
2 Tassesugar
2 Esslöffelbutter
1/2 Tassemilk
1/4 Tassewater boiling
1/8 Teelöffelsalt
1 Teelöffelvanilla
die Zubereitung:

Cream sugar and butter. Add eggs, one at a time, beating well after each addition. Sift together three times the flour, cinnamon, allspice and baking powder. Add soda to the buttermilk, then alternate the flour and milk to the creamed mixture. Beat well. Fold in apples, nuts and cherries. Add vanilla. Bake in three layers at 350 degrees.

To make icing: Caramalize 1/2 cup sugar. Add boiling water and stir until dissolved. Add butter, milk, salt and remainder of sugar. Boil to soft ball stage; cool to room temperature. Add vanilla; beat until creamy. Spread between and on top the cake. Sprinkle with chopped nuts, if desired. Let cake set two days before cutting. It is better with aging.

From <A Taste of Louisiana>. Downloaded from Glen's Mm Recipe Archive,


Anmerkungen zum Rezept: