Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Dutch Apple Cake
Zutaten für 12 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
3 mittelTart apples; peeled, sliced 1/4 inch thick, (3 cups)
1 TassePlus 3 Tbsp. sugar; divided
1 Teelöffelcinnamon ground
2/3 TasseButter or margarine, softened
eggs
1 Teelöffelvanilla extract
2 Tasseall-purpose flour
1/8 Teelöffelsalt
die Zubereitung:

In a bowl, combine the apples, 3 tablespoons sugar and cinnamon; let stand for 1 hour. In a mixing bowl, cream butter and remaining sugar. Add eggs, one at a time, beating well after each. Add vanilla. Combine flour and salt; gradually add to creamed mixture and beat until smooth. Pour into a greased 9x5x3" loaf pan. Push apple slices vertically into batter, placing them close together. Bake at 300 F. for 1 hour and 40 minutes or until a toothpic inserted near the center comes out clean. Cool for 10 minutes on a wire rack. Remove from pan. Serve warm.

favorite recipe came with the Peters when they moved from Holland 44 years ago. It is a favorite potluck dish.


Anmerkungen zum Rezept: