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Five Dahl Soup
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
3 EsslöffelMung beans
3 EsslöffelPigeon peas
3 EsslöffelYellow split peas
3 EsslöffelGreen split peas
3 EsslöffelChickpeas
7 Tassebroth
1 Teelöffelturmeric
1 Esslöffelcoriander
1 Esslöffelginger root shredded
3 EsslöffelGhee
1 Teelöffelsalt
4 x ca. 30 gspinach fresh
2 Teelöffelcumin seeds whole
2 TeelöffelMinced green chilies
Bayleaf
1/8 TeelöffelAsafetida
1/4 Teelöffelcayenne pepper
1/2 Teelöffelgaram masala
2 Esslöffelcoriander chopped
die Zubereitung:

Sort & wash the legumes. Combine in a bowl & soak in hot water for 1 hour. Drain.

Combine the legumes with the stock, turmeric, coriander, ginger root & 1 tb of the ghee in a ;arge pot. Bring to a boil & simmer covered for 1 1/2 hours. Stir occasionally.

Remove the pot from the heat, add the salt & beat with a whisk till the soup is quite smooth. Add the coarsely chopped spinach & cook gently for 10 minutes.

Heat the reamining ghee. When hot, add the cumin & chilies. Fry for 20 seconds then add the bay leaf, asafetida & cayenne. A few seconds later, add 3 tb water. Cook for a minute or so & then pour into the soup. Sprinkle in the garam masala & coriander & serve.

Yamuna Devi, "The Art of Indian Vegetarian Cooking"

From the MealMaster recipe list. Downloaded from Glen's Mm Recipe Archive,


Anmerkungen zum Rezept: