Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Lemon Basil Butter
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 TasseLoosely packed fresh basil leaves
1/2 TasseSweet butter softened
1 TeelöffelFreshly grated lemon zest, or to taste
die Zubereitung:

In a saucepan of boiling water blanch the basil for 2 seconds. Drain the basil well, pat it dry, and in a food processor blend it with the butter, the zest, and sat to taste until the mixture is smooth. Let the basil butter stand, covered tightly with plastic wrap, in a cool place for 1 hour or, chilled, overnight. Serve the lemon basil butter with steamed vegetables or grilled meats and fish. Makes about 2/3 cup.


Anmerkungen zum Rezept: