Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Peppermint Pinwheels
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 TasseMargarine softened
3 Tasseflour unbleached
1 Tassesugar granulated
egg white whipped
2 EsslöffelSkim milk, at room temp.
1 Teelöffelvanilla
1/2 TeelöffelBaking soda
1/4 Teelöffelsalt
3/4 TeelöffelPeppermint Extract
1/2 TeelöffelRed or green food coloring
die Zubereitung:

Preheat oven to 375. Unprepared baking sheet needed; set aside. In a mixing bowl, combine margarine, egg white, milk, vanilla, and peppermint extract. In another mixing bowl, combine flour, sugar, baking soda, and salt. Mix wet ingredients with dry ingredients just until moistened. Divide dough into halves. Stir 1/2 teaspoon food coloring into 1 half of dough. Shape dough between two pieces of waxed paper; roll each portion into a 12 x 11" rectangle. Remove top sheets of waxed paper from plain dough and colored doughs. Invert plain dough on top of colored dough. Peel off top sheet of paper.

From the long side, roll up jelly roll style, removing bottom sheet of paper as you roll. Cut criss cross in half, then wrap and chill for 4 to 24 hours. Cut rolls into 1/8" slice. Place 2" apart on unprepared cookie sheet. Bake 8 to 10 minutes.


Anmerkungen zum Rezept: