Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Scannels' Soda Bread
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/2 TasseWhole wheat pastry flour
1 TasseOat bran
1 1/2 Teelöffelbaking powder
1/4 TeelöffelBaking soda
1/4 Teelöffelsalt
1 EsslöffelSugar or other sweetener
2 Esslöffelcaraway seeds
1/4 TasseRaisins or currants
1 TassePotato or soy milk
1 Esslöffellemon juice
die Zubereitung:

Mix milk and lemon juice and set aside. Mix dry ingredients well, then blend in caraway seeds and currants. Add milk stirring to make a stiff dough. Turn into a lightly floured board and knead for 1 minute. Shape into a round loaf and put into a greased 8" round pan. With a floured knife, cut a cross into the top. Bake at 350F for 40 minutes or until lightly browned. Cut into slices crosswise when cooled. Total cal. per slice-162 Fat-2grams


Anmerkungen zum Rezept: