Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Beef with Yogurt in Pita Bread (Fetes Vodines Se Peta)
Zutaten für 4  Menge anpassen
die Zutaten:
1/2 TasseDry red wine
2 EsslöffelOlive or vegetable oil
2 Teelöffelgarlic , minced
1/2 TeelöffelDried oregano
1/2 TeelöffelSalt
1 PriseOf pepper
1 x ca. 450 gBeef flank steak
1 EsslöffelButter or margarine
Pitas
3 TasseChopped lettuce
1 TassePeeled, seeded and diced cucumber
1 TasseChopped tomato
1 TassePlain yogurt
die Zubereitung:

Combine wine, oil, garlic, oregano, salt, and pepper. Cut steak into strips, 2-inches by 1/4-inch wide, or as thin as possible. Pour wine marinade over beef strips, and let stand for 1 hour at room temperature. Drain meat strips and cook, in two batches, in hot butter, stirring, for 2 to 3 minutes or until brown on all sides. Serve meat in a chafing dish or on a hot tray to keep warm. Open one end of pita to make a pocket. Set out dishes of lettuce, tomato, cucumber, and yogurt. Allow each person to fill his own pita.

From The Complete Book Of Greek Cooking, by The Recipe Club of Saint Paul's


Anmerkungen zum Rezept: