Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Berbere
Zutaten für 6  Menge anpassen
die Zutaten:
2 TeelöffelWhole cumin seeds
Whole cloves
3/4 TeelöffelBlack cardamom seeds
1/2 TeelöffelWhole black peppercorns
1/4 TeelöffelWhole allspice
1 TeelöffelFenugreek seeds
1/2 TeelöffelWhole coriander seeds
10 kleinDried red chilies
1/2 TeelöffelGrated ginger
1/4 TeelöffelTurmeric
1 TeelöffelSalt
2 1/2 EsslöffelSweet Hungarian paprika
1/8 TeelöffelCinnamon
1/8 TeelöffelGround cloves
die Zubereitung:

In a small frying pan, on a low heat, toast cumin, cloves, cardamom, peppercorns, allspice, fenugreek & corainder for about 2 minutes, stirring constantly. Remove from heat & cool for 5 minutes.

Discard stems from chilies. In a spice grinder or with a mortar & pestle, finely grind together the toasted spices & chilies. Mix in remaining ingredients.

Store in refrigerator in a well sealed jar.


Anmerkungen zum Rezept: