Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Sauerkraut
Zutaten für 4  Menge anpassen
die Zutaten:
1000 GrammSauerkraut (a generous 2 lbs)
10 Juniper berries
Bay leaf
10 Peppercorns
Onion [chopped, I would think. K.B.]
1/2 Delicious apple, peeled, cored, and sliced
500 GrammPork trotters (a generous lb)
1 EsslöffelLard
1 PriseSugar
1 TasseWater
die Zubereitung:

Put the sauerkraut, water, trotters, bayleaf, juniper berries, onion, and peppercorns into a pot and bring to a boil. Reduce heat, and simmer for 2 hours. Add the apple and sugar. Cover, and continue to simmer for another hour, until the apple has turned to mush. Add more liquid as necessary. When the sauerkraut has reached the desired stage of tenderness, stir in the lard.

Serve with 'Dampfnudeln', blood sausage, liver sausage, potato dishes or pork.

Zeitungsverlag, Kempten. 1976. (Translation/Conversion: Karin Brewer)


Anmerkungen zum Rezept: