Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Pictou County Oatcakes
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 TasseOatmeal
1 Tasseflour
1 Tassebrown sugar
1 Teelöffelsalt
3/4 Tasseshortening
1/4 TeelöffelBaking soda
1/4 Tassewater boiling
die Zubereitung:

Combine dry ingredients and cut in shortening. Dissolve baking soda in the boiling water and add, continuing to mix with a knife. Mold with the hands and shape into a long wedge. Slice off and bake in a 400F oven for 10 minutes.

This recipe comes from the county where the Scots first landed in Canada (and where my dad was born.) To quote the author, "Our Scottish ancestors used "real" oatmeal when they made their favorite oatcakes. However sugar did creep in, as indicated by this 75 year old recipe. (The book was published in 1971 so the recipe would be form the year 1894.)


Anmerkungen zum Rezept: