Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken Style Seasoning
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/3 TasseNutritional yeast flakes
3 Teelöffelonion powder
2 1/2 Teelöffelgarlic powdered
1 Teelöffelsalt
1 Teelöffelcelery seed
2 1/2 Teelöffelitalien seasoning
2 Teelöffelparsley dried
die Zubereitung:

Blend smooth all ingredients except parsley. Stir in parsley. Store in airtight container.

Use this seasoning to make a quick chicken-like stock out of water when you have no veggie stock on hand. Excellent for flavoring rice and as a soup base.

Make a very simple, easy, and good-tasting gravy by mixing water, seasoning, and miso (I like the dark brown rice miso). Typical proportions: 1.5 cups water, 1 T seasoning, 2 t miso. Increase/decrease seasonings according your your taste. Right before serving gravy, mix some starch (I frequently use potato starch) in a bit of water till well-blended and add to gravy to thicken (do this over medium heat). Add starch until you reach desired thickness. Quick, easy, and surprisingly tastey. From _Country Kitchen Collection_

Michelle Dick artemis@rahul. Net


Anmerkungen zum Rezept: