Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Berliner Kranser Cookie Mix (from Norway)
Zutaten für 36 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Tassebutter or margarine
1/2 Tassesugar powdered, sifted
Egg yolk; sieved - hard coo ed
Egg yolk; raw
1 Teelöffelvanilla
2 1/4 Tasseall-purpose flour
egg white lightly beaten
1/3 TasseSugar; cubes, crushed, (12 o 14)
die Zubereitung:

In large mixer bowl, beat butter with electric mixer for 30 seconds. Add powdered sugar; beat until fluffy. Beat in the egg yolks and vanilla. Stir in the flour. Cover and chill 1 hour. Work with a little dough at a time; keep the remainder chilled. Using about 1 tablespoon dough for each cookie, roll into 6" long ropes. Shape each into a wreath, overlapping about 1" from ends. Brush each cookie with egg white; sprinkle with some crushed sugar Place on a ungreased cookie sheet. Bake in 325 degree oven for 15 to 17 minutes or until cookies are golden. Cool 1 minute. Remove cookies to a wire rack; cool.


Anmerkungen zum Rezept: