Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Basic Teriyaki Sauce
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 TasseMirin wine
1 TasseSake
1 TasseJapanese soy sauce
1 TasseDashi
1 Esslöffelsugar
die Zubereitung:

Warm The Mirin and sake in a saucepan over moderate heat. Remove the pan from the burner. Carefully, ignite the mixture and shake back and forth until the flame dies. Return pan to the burner and add the soy sauce, dashi and sugar; bring to a boil. Cool to room temperature. Set aside in a saucepan 1/2 cup of the teriyaki sauce. Dip pieces of meat (chicken, sliced beef, etc.) into remaining sauce to marinate. Grill meats. Reduce the sauce in the saucepan over high heat into a thickened glaze.

Joyce Jue - Prodigy Guest Chefs Cookbook


Anmerkungen zum Rezept: