Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chcolate Sponge Pie
Zutaten für 1  Menge anpassen
die Zutaten:
1 Tassesugar
1/3 Tasseflour
1/4 Teelöffelsalt
1/2 TasseChocolate ground
Eggs separated
1 Tassemilk
Inch unbaked pastry shell
die Zubereitung:

Sift together sugar, flour, salt, and chocolate. Beat egg yolks well and mix with milk; combine with dry ingredients. Beat egg whites stiff and fold into chocolate mixture, mixing well. Pour into pie shell. Bake in a hot oven (450ø) for 10 minutes, then reduce the heat to moderate (350ø) and bake until firm. Test by inserting a knife blade; when it comes out clean, the chocolate sponge is done. Serve cold with whipped cream or ice cream.

from "Sunset Cook Book of Favorite Recipes", 1949, edited by Emily Chase

typed and posted by teri Chesser 10/96


Anmerkungen zum Rezept: