Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken Coating Mix
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 TeelöffelParsley flakes
1 Teelöffelmarjoram ground
2 Teelöffelrosemary ground
1 TeelöffelOnion salt
1 Teelöffelginger ground
1 Teelöffelsage ground
1 Teelöffeloregano ground
1 Teelöffelthyme ground
1 Teelöffelgarlic salt
1 Teelöffelcelery salt
1 Teelöffelpepper
1 Teelöffelpaprika
die Zubereitung:

Combine all ingredients in a small bowl and blend well. Spoon mixture into a small airtight container and label as Chicken Coating Mix. Store in a cool dry place and use within 6 months.

Oven-Fried Chicken: Combine 1 1/2 t of mix, 3/4 cups Unbleached Flour, 1/4 cup Instant Non-fat dry milk, 2 t sugar, 1/2 t salt, 2/3 cup of hot water, and 2 T vegetable oil in a medium bowl. Preheat the oven to 425 degrees F. (220 degrees C.). Dip cut up fryer (2 1/2 to 3 lbs total weight) chicken in the batter that has been well blended. Place coated chicken pieces on a baking sheet and bake uncovered 40 to 50 minutes, until golden brown and tender.

well blended, and fry in hot oil.

Substitute 1 cup Pancake Mix or packaged pancake mix for flour, dry milk, sugar, baking powder and salt.


Anmerkungen zum Rezept: