Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken Roasted with Garlic
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
(about 600g) garlic bulbs
1812 1/2 GrammChicken
1/4 Tasselemon juice
1/4 Teelöffelblack pepper ground
Bayleaf
Sprigs fresh thyme
1/2 Tasseolive oil
Crispy Bread
1 grossFrench bread steak
100 GrammButter melted
die Zubereitung:

Break garlic bulbs into cloves; do not peel. Tie legs of chicken together, tuck wings underneath.

Brush chicken with combined juice and pepper. Place bay leaf and thyme inside chicken. Place chicken breast side up in baking dish; place garlic cloves around chicken. Pour oil over chicken and garlic.

Cover chicken with greased foil, bake in moderate oven 30 mins. Remove foil, stir garlic, bake further 1¬ hours or until chicken is tender and garlic is soft; stir garlic occasionally. Spread garlic onto crispy bread, serve with chicken.

Crispy Bread: Cut bread into slices, brush both sides with butter. Place bread on oven tray. Bake in moderately hot oven about 10 mins or until lightly browned and crisp.


Anmerkungen zum Rezept: