Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Red-Simmered Duck with Glutinous Rice
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 TasseGlutinous rice
Duck; 4 to 5 pounds
 Water to cover
 Water to cover
1/2 Tassesoy sauce
1 Esslöffelsherry
1 Teelöffelsalt
1 Prisepepper
Scallions
die Zubereitung:

1. Soak glutinous rice.

2. Wipe duck with a damp cloth. Place in a heavy pan with cold water to cover. Bring to a boil; then cook, covered, 20 minutes over medium heat. Drain, discarding liquid.

3. Stuff duck cavity with soaked rice and sew up securely or skewer. Return duck to pan.

4. Add fresh water to cover and bring to a boil; then simmer, covered, 45 minutes. Drain. (Reserve liquid for stock.)

5. Add soy sauce and sherry and simmer, covered, until tender (about 45 minutes more), turning bird frequently for even coloring.

6. Season with salt and pepper. Mince scallions and sprinkle over as a garnish.

From <The Thousand Recipe Chinese Cookbook>, Isbn 0-517-65870-4. Downloaded from Glen's Mm Recipe Archive, http://www. Erols. Com/hosey.


Anmerkungen zum Rezept:
keine