Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Village Farina Custard (Poutika)
Zutaten für 1  Menge anpassen
die Zutaten:
1 ca. 1 Litermilk
1/2 TasseFarina, regular (cream of wheat, semolina)
1/2 Tassesugar
1 Teelöffelvanilla
2 Esslöffelbutter or margarine
Eggs well beaten
Syrup
1 TasseHoney or sugar
1 Esslöffellemon juice
1/2 Tassewater
1/4 TasseAlmond or pistachio nuts
 cinnamon
 Fresh fruit slices Or- preserves
die Zubereitung:

In a saucepan, bring milk to a boil. Add farina, sugar and vanilla and cook 15 minutes, stirring constantly. Remove pan from heat; stir in butter. Add a little of the hot mixture to eggs; beat well, and mix into remaining farina.

Pour mixture into a buttered baking dish and sprinkle with nuts. Bake for 20 minutes in a 350 F. oven.

For syrup, heat honey, lemon juice and water in a saucepan. Bring to a boil, then continue to cook for 5 minutes. Pour hot syrup over baked custard. Sprinkle cinnamon over, then allow to cool for 4 hours. Cut into squares and serve plain, or with slices of fresh fruit or preserves.

Adapted from a recipe in "The Complete Greek Cookbook" Typed for you by Karen Mintzias

233003 -0800


Anmerkungen zum Rezept:
keine