Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Mrs Reagans Persimmon Pudding
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Tassesugar
1/2 TasseButter melted
1 TasseFlour sifted
1/4 Teelöffelsalt
1 Teelöffelcinnamon ground
1/4 Teelöffelnutmeg ground
1 TassePureed persimmon pulp (3 to 4 very ripe fruit)
2 TeelöffelBaking soda
2 Teelöffelwater warm
 Brandy
1 Teelöffelvanilla
Eggs lightly beaten
1 Tasseraisins
1/2 Tassewalnuts chopped
Brandy Whipped Cream Sauce
egg
1/2 TasseButter melted
1 Tassesugar stifted, powdered
1 Prisesalt
1 EsslöffelBrandy flavoring
1 Tassewhipping cream
die Zubereitung:

Stir together sugar and melted butter. Resift flour with salt, cinnamon and nutmeg. Add to butter mixture. Stir in persimmon pulp. Dissolve baking soda in warm water. Add to mixture with 3 Tablespoons brandy and vanilla. Add eggs, mixing lightly but thoroughly. Add raisins and nuts, stirring just until mixed.

Turn into buttered 5 to 6 cup heat-proof mold. Cover and place on rack in kettle. Pour in enough boiling water to reach halfway up sides of mold. Cover kettle and simmer 2-1/2 to 3 hours. Let stand a few minutes.

Unmold onto serving dish. Pour about 1/4 cup warmed brandy over pudding and flame. Serve with Brandy Whipped Cream Sauce. Makes 6 to 8 servings.

Brandy Whipped Cream Sauce Beat egg until light and fluffy. Beat in butter, powdered sugar, salt and brandy flavoring. Whip cream until stiff. Gently fold into egg mixture. Cover and chill.


Anmerkungen zum Rezept:
keine