Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Cardamom Rice
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 x ca. 30 gbutter
Onion chopped
Cloves garlic crushed
8 x ca. 30 gbasmati rice
1 Teelöffelcurry powder
1/2 Teelöffelcinnamon
1/2 Teelöffelcumin
1 x ca. 1/2 Litervegetable stock
Bayleaf
Cardamom pods
 salt
 black pepper freshly ground
2 x ca. 30 graisins
1 x ca. 30 gCashew nuts
1 x ca. 30 gPeanuts
1 1/2 x ca. 30 gFlaked almonds
 To garnish: lemon slices and sprigs of
 parsley
die Zubereitung:

1. Melt the butter in a large saucepan and cook the onion and garlic for 2-3 minutes.

2. Add the rice and spices and cook for a further 2 minutes.

3. Pour over the stock, add the bay leaf and cardamom pods, season to taste and bring to the boil.

4. Cover and simmer for 15 minutes, until the rice is tender and the water is absorbed.

5. Remove the bay leaf and stir in the raisins, and nuts.

6. Transfer to a serving dish, garnish with the lemon and parsley and serve immediately. Converted by MC_Buster.

dishes.


Anmerkungen zum Rezept:
keine