Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Date-Pecan Bourbon Truffles
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 TassePacked very coarsely chopped pitted dates
2 EsslöffelBourbon
1/4 Tassewhipping cream
2 Esslöffelmaple syrup
2 EsslöffelUnsalted butter; (1/4 stick)
1/4 Teelöffelnutmeg ground
6 x ca. 30 gBittersweet; (not unsweetened) or
 Semisweet
 Chocolate chopped
1 1/2 TasseFinely chopped toasted pecans
die Zubereitung:

Line cookie sheet with foil. Mix dates and 1 tablespoon bourbon in bowl; set aside. Bring cream, syrup, butter and nutmeg to simmer in heavy medium saucepan, stirring frequently. Remove from heat. Add chocolate and whisk until smooth and melted. Stir in date mixture and remaining 1 tablespoon bourbon. Freeze mixture until firm enough to mound on spoon, stirring occasionally, about 20 minutes.

Drop chocolate mixture by rounded tablespoons onto foil-lined sheet. Freeze until almost firm, about 10 minutes. Roll each mound in pecans. Chill until firm. (Can be prepared 2 weeks ahead. Cover and keep refrigerated.) Serve cold.

Makes about 18.


Anmerkungen zum Rezept:
keine