Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Gateau Breton
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/3 TassePlus 2 tablespoons hazelnuts; toasted, husked
1 1/2 Tasseall-purpose flour
2 Esslöffelcornstarch
1/2 Teelöffelbaking powder
1/2 Teelöffelcinnamon ground
1/4 Teelöffelsalt
1 TasseUnsalted butter; room temperature (2
 Sticks)
1 Tassesugar
6 grossEgg yolks; beaten to blend
2 Teelöffellemon peel grated
1/2 Teelöffelvanilla extract
2 Teelöffelmilk
die Zubereitung:

Preheat oven to 350F. Butter 9-inch-diameter cake pan with 1 1/2-high sides; dust with flour. Grind nuts finely in processor. Sift flour, cornstarch, baking powder, cinnamon and salt into medium bowl. Add 1/3 cup ground nuts; reserve remainder for garnish.

Using electric mixer, beat butter and sugar in large bowl until light and fluffy. Set aside 1 teaspoon yolks for glaze; gradually add remainder to butter mixture, beating until fluffy. Mix in peel and vanilla. Add dry ingredients and mix until jut blended. Transfer to pan, smoothing top.

Mix milk into reserved 1 teaspoon yolk. Brush atop batter for glaze. Draw tines of fork across top of cake in crisscross pattern. Top with reserved nuts.

Bake cake until just firm to touch, about 45 minutes. Transfer to rack; cool. Turn out cake from pan; arrange top side up on platter. (Can be made 1 day ahead. Wrap tightly; store at room temperature.)


Anmerkungen zum Rezept:
keine