Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Indonesian Sate
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 x ca. 450 gChicken nuggets
4 EsslöffelKethcup
 Juice from 1/2 lemon
1 Esslöffelhoney
1 Teelöffelpepper ground
2 Esslöffelbutter or margarine, melted
Cloves garlic; squeezed
1 TeelöffelSambal oelek
Sauce
1 Esslöffelpeanut oil
Clove garlic; squeezed
3 Esslöffelpeanut butter
1/2 TeelöffelSambal oelek; (Asian hot sauce)
2 Esslöffelketchup
1 Esslöffelvinegar
Onion chopped
 salt
 pepper
die Zubereitung:

Chicken: Combine all ingredients and let nuggets marinate at least 3 hours. Broil nuggets on both sides until done, approximately 10 minutes each side. Sauce: In saucepan, heat the oil and saute the onion and garlic until onion is transparent. Add peanut butter: let saute for 1 minute. Add sambal and ketjap and thin sauce with water until desired thickness. Add vinegar, salt and pepper to taste.

Serve sauce over chicken nuggets on bed of rice. Note: This can also be done with tender pork or lamb. Possible substitutes for ingredients: ketjap ~ use soy sauce mixed with honey; sambal - use hot oil or soak some red hot peppers (like the ones for pizza) in some oil.

Per serving: 569 Calories (kcal); 39g Total Fat; (56% calories from fat); 15g Protein; 51g Carbohydrate; 0mg Cholesterol; 589mg Sodium Food Exchanges: 1/2 Grain(Starch); 1 1/2 Lean Meat; 2 1/2 Vegetable; 0 Fruit; 7 Fat; 2 Other Carbohydrates


Anmerkungen zum Rezept:
keine