Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Kadhi
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
3 TasseSlightly soured buttermilk
2 EsslöffelGram flour
1 TeelöffelWheat flour
1/4 TeelöffelClove/cinnamon pwd; (or use whole)
Bayleaf
 Few grains methi leaves
1 TeelöffelCumin & mustard seeds
Stalk curry leaves
Whole red chilles
1/2 Red chilli crushed
 salt
1/2 Teelöffelsugar
1 EsslöffelGhee
Pinches asafoetida
1/4 Teelöffelturmeric
 coriander chopped
die Zubereitung:

Mix flour and butter milk well with a hand mixer or whipper. Strain.

Heat ghee in a saucepan, add seeds, leaves, whole chilli and buttermilk.

Stir continuously adding crushed chilli, salt, sugar, turmeric and asafoetida.

Allow to come to boil before you stop stirring.

Allow to simmer on low heat stirring occasionaly till the ghee tends to float on top and the mixture does not taste floury.

Serve piping hot garnished with coriander.


Anmerkungen zum Rezept:
keine