Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Saag or Indian Spinach
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Inch cube of ginger
Cloves of garlic; peeled
1/2 Fresh hot green chili; (optional), up to 1, up to
 salt
1/2 TeelöffelGaram masala; (available in Indian markets)
1/8 Teelöffelcayenne optional
20 x ca. 30 gSpinach fresh or frozen
3/4 TasseMock cream; (recipe follows)
Mock Cream
1 Tasseskim milk
1 TasseNonfat cottage cheese
die Zubereitung:

If using frozen spinach, thaw and squeeze out excess water. Process ginger, garlic and chili with 1/4 cup water in a blender or mini food processor until a smooth paste. Mix in garam masala. Saute over medium-low heat for 15 minutes, adding additional water if needed to prevent sticking. Stir and check often to prevent burning.

Add spinach and cook for 15 minutes over low heat.

Add mock cream and cayenne and milk. Cook for 10 minutes.

Mock Cream (from the Frugal Gourmet) Blend until smooth in the blender. Use as you would cream.


Anmerkungen zum Rezept:
keine