Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Saboodana (Sago) Khichdi
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 TasseSago dry
1 TasseRoasted peeled peanuts crushed or
 Powdered.
1/4 TasseCoconut scraped
Green chillies chopped; (3 to 4)
Potato peeled and chopped fine
2 EsslöffelCoriander chopped
1/2 Teelöffelcumin seeds
1/4 Teelöffelsugar
1 1/2 Teelöffellime juice
1 EsslöffelGhee
die Zubereitung:

Wash sago gently. Remove excess water. Keep aside for 1 hour. Loosen the sago and break lumps with figures. Sprinkle a handful of water. Keep aside for 1 hour. Loosen as before. Take in a mixing bowl. Add the peanuts, coconut, cumin seeds, sugar, salt and lime. Mix well with hands or wooden spatula. Just before serving, heat oil in a non-stick sauce pan, add potatoes and stir fry till tender. Add green chillies and stir.

Add sago mixture and stir gently till uniformly mixed. Cover and cook for 5 minutes on very low flame, frequently stir in between. When the sago grains become transparent and soft, add coriander and mix.

Serve immediately, with hot tea or coffee.

Making time: 15 minutes (excl soaking time)

Serves: 4

Shelf life: best when fresh


Anmerkungen zum Rezept:
keine