Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Indonesian ketjap manis sauce for chicken or fish
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
 Stephen Ceideburg
cloves garlic minced
1/4 TasseKetjap manis, store bought or homemade (below)
1/4 Tasselime juice fresh
2 EsslöffelSafflower oil
 Ketjap Manis:
3/4 Tassesugar
1 Tassesoy sauce
2 Esslöffelwater
1 Esslöffellemongrass sliced
cloves garlic minced
star anise
die Zubereitung:

Combine all ingredients. Mix well, Makes enough for 1 pound of chicken or fish.

To use: Cut chicken or fish into cubes. Place in a glass bowl, pour in sauce and toss to coat. Let marinate 30 minutes to 1 hour before grilling.

Ketjap manis: Caramelize 3/4 cup sugar in a heavy pot. Gradually stir in 1 cup soy sauce, 2 tablespoons water, 1 tablespoon sliced lemon grass, 1 minced garlic clove and 1 star anise. Bring to a boil, lower heat and simmer for 10 minutes. Cool and strain through cheesecloth. Makes about 1 1/4 cups. Store in the refrigerator.

From an article by Heidi Haughy Cusik, The San Francisco Chronicle, 7/1/92.


Anmerkungen zum Rezept:
keine