Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Baked Blintz
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
6 x ca. 30 gCream cheese; (room temp.)
1 TasseLowfat cottage cheese
egg beaten
1 Esslöffelsugar
1 Teelöffelvanilla
Batter
1/2 TasseButter or margarine; (room temp.)
1/3 Tassesugar
eggs
1 Tasseflour
2 Teelöffelbaking powder
1 Tasseyogurt plain
1/2 TasseLowfat sour cream
1/2 Tasseorange juice
die Zubereitung:

Preheat oven to 375°. Butter and flour a large casserole dish (9x13). In a small bowl, beat filling ingredients: cream cheese, add cottage cheese, egg, sugar and vanilla, mix well and set aside.

In a large bowl, cream butter and sugar. Add eggs one at a time beating well. Add flour and baking powder. Mix in sour cream and yogurt and add orange juice.

Pour 1/2 of batter into prepared casserole dish, layer in filling and then top with remaining batter. Bake 45-50 minutes until lightly browned. Slice into squares and serve with a dollop of sour cream and yogurt and fresh berry preserves.

makes a great brunch dish and it can be assembled the night before, refrigerated and baked in the morning.


Anmerkungen zum Rezept:
keine