Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Beer Batter Bread
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 Tasseflour
1/2 Tassewhole wheat flour
2 Esslöffelsugar
1 Teelöffelcaraway seeds
3/4 Teelöffelsalt
Envelope quick rise yeast
1 Tassebeer
1 Esslöffelbutter unsalted
1 Esslöffelmolasses
egg
die Zubereitung:

Coat inside of 9X5X3" loaf pan with nonstick cooking spray. Combine flours, sugar, seeds, salt & yeast in large bowl. Combine beer, butter & molasses in small pan. Heat to very warm (125-135). Pour into flour mixture; add egg. Mix at low speed to blend. Then beat at medium speed 2 minutes, scraping down side of bowl as necessary.

Scrape dough down from sides, forming one mass; lightly oil top of batter. Cover & let rise in warm place for 30 minutes. Beat dough a few seconds; scrape into prepared pan. Smooth top with wet spatula. Cover & let rise in warm place for 15 minutes. Preheat oven to 375. Bake bread in 375 oven for 30 minutes. Remove from pan; return to oven for 5 minutes or until loaf sounds hollow when rapped on bottom. Cool on wire rack.


Anmerkungen zum Rezept:
keine