Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Bouillabaisse Superb
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/3 Tasseolive oil
onions chopped
carrots chopped
Stalks chopped celery
green pepper chopped
cloves garlic crushed
1 Teelöffeloregano
1/3 Tasseparsley chopped
1 Dose(20 oz) plum tomatoes
1 x ca. 1/2 LiterClam juice
 lemonjuice of 1 lemon
1 PriseSaffron, soaked in 2 Tbls.
 Hot water 10 minutes
1 TasseDry sherry or Sauterne
 salt
 pepper
Jumbo lobster tails, cut
 Into large chunks, shells &
 All
1 1/2 x ca. 450 gJumbo green shrimp,
 Deveined
1 x ca. 450 gScallops, rinsed & drained
1 1/2 x ca. 450 gFish fillets: bass, halibut,
 Snapper, cut into large
 Chunks
Dz neck clams or mussels
 Well scrubbed
 Sour dough bread
die Zubereitung:

Heat oil in large pot or Dutch oven; add chopped vegetables, garlic, oregano & parsley. Saute' until vegetables are tender. Stir in tomatoes, clam juice, lemon juice & saffron in water; bring to boil. Lower heat & simmer 10 minutes. Add wine, salt, pepper, shellfish & fillets; cover pot & continue to simmer, stirring often, for 15 minutes, or until clams open. Taste to correct seasonings; serve in large bowls with sour dough bread.


Anmerkungen zum Rezept:
keine