Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Cafe Au Lait Cheesecake
Zutaten für 16 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
 **Crust**
3 EsslöffelGrape-Nuts®
1 Esslöffelwalnuts chopped
1 Esslöffelsugar
 **Cake**
16 x ca. 30 gNonfat cottage cheese
12 x ca. 30 gLowfat cream cheese
 Softened
1 1/4 Tassesugar
1 1/3 TasseLowfat sour cream
2 grosseggs
2 grossegg whites
1/3 Tasseall-purpose flour
2 EsslöffelInstant coffee powder
 Expresso
3 EsslöffelCoffee liqueur
4 Teelöffelcocoa powder unsweetened
1/4 Teelöffelsalt
1/8 Teelöffelcinnamon
die Zubereitung:

Preheat oven to 300F. Line bottom of 9" springform pan with parchment paper; coat with vegetable cooking spray.

Prepare crust: Combine cereal, walnuts and sugar in food processor; pulse to coarse crumbs. Sprinkle over bottom of prepared pan.

Spoon cottage cheese into fine-mesh siever set over bowl. Cover with plastic wrap and press to remove excess liquid. Transfer to food processor and process until smooth, 2 minutes. Add cream cheese, sugar, sour cream, eggs, egg whites and flour. Process until blended, about 15 seconds.

Dissolve instant expresso in liqueur in cup. add to processor with cocoa, salt and cinnamon. Process until blended, 15 seconds. Pour into prepared pan. Bake 1 1/4 hours, until just set in center. Turn off oven. Leave cheesecake in oven 30 minutes. Transfer to wire rack. Run thin knife or spatula around edges of pan. Cool completely. Cover and refrigerate 4 hours or overnight. remove sides of pan and garnish with coffee beans or powder.


Anmerkungen zum Rezept:
keine