Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Cheese Fondue #6
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
600 GrammCheese; half emmental, half gruyere; or all gruyere
Clove garlic (or more)
300 Milliliterwhite wine dry
1 kleinGlass kirsch
1 Teelöffelcornstarch
1 Prise(knife point) baking soda
 nutmeg
 Pepper or paprika
die Zubereitung:

Someone asked for a fondue recipe. This is a Swiss recipe. It's all in the cheese - if you don't use proper Swiss cheeses (not American Swiss) it isn't the same gastronomic experience. This is great.

Chop the cheese into 1 inch cubes. Put the wine, cheese, and garlic into a fondue pot (preferably ceramic). Heat over a medium flame, stirring constantly until the mixture melts and mixes. Add the cornstarch and the grated nutmeg, mixed into the kirsch. Let the whole cook 2 or 3 more minutes. Add the baking soda and proudly carry your work of art to the table where you will complete the seasoning with pepper or paprika. Bon appetit.

/Eggs


Anmerkungen zum Rezept:
keine