Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Dampfnudeln (Dumplings)
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
18 x ca. 30 gflour
3 Esslöffelsugar
 salt
1 Packungyeast
2 1/8 Tassemilk
egg
2 Esslöffeloil
2 Esslöffelbutter
2 Esslöffelsugar
2 Esslöffelpoppy seeds
 Dried, seedles prunes
die Zubereitung:

1.Make a yeastdough out of flour, 1 sugar, salt, yeast, milk, egg and oil. 2. Let rise and then roll out, 2-3 cm thick and cut with a round cutter into 5 cm diameter circles, let rise again. 3. Fill ech circle with one prune , pinch good on edges. 3. Heat butter and sugar in a skillet and add 1 cup of water; add the dumplings and cover and simmer 5-8 min on medium. Put the dumplings on platter and melt butter and mix with sugar and poppy seeds and pour over dumplings. 5. Serve warm. Translated by Brigitte Sealing Cyberealm Bbs Watertown Ny 315-785-8098


Anmerkungen zum Rezept:
keine