Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Musmehlmus (Whole Wheat Mush)
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1500 MilliliterMilk (1 1/2 qt)
200 GrammMusmehl flour (7 oz) (a coarsely ground wheat flour,
 In olden times, spelt flour, from which only
 Part of the bran has been removed)
2 ScheibeRye bread, cubed
50 GrammButter (3 1/2 Tbsp)
die Zubereitung:

From grandmother's more thrifty times; rarely encountered today.

Bring the milk to a boil. Stirring constantly, add the Musmehl flour. Keep at a low boil for 10 to 15 minutes, stirring constantly. When ready to serve, with a spoon carefully pour the melted butter over the mush (which should already have formed a skin), and put the ryebread cubes on top. The mush tastes best when eaten from a copper skillet, and must have a 'Schuepet' [browned crust on the bottom].

Zeitungsverlag, Kempten. 1976. (Translation/Conversion: Karin Brewer)


Anmerkungen zum Rezept:
keine