Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Harira Soup
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
500 Gramm(1 lb) meat; diced
200 Gramm(8 oz) chick peas (soaked overnight)
100 Gramm(4 oz) lentils
100 Gramm(4 oz) dry beans (soaked overnight)
Celery ribs; diced
1 BundCoriander; (cilantro), chopped
1/2 TeelöffelSaffron
onions chopped
Tomatoes chopped
100 Gramm(4 oz) flour
100 Gramm(4 oz)fine vermicelli
Lemon juice
 salt
 pepper
1 kleinGlass oil
die Zubereitung:

Another recipe from "Moroccan Jewish Cooking" by Viviane & Nina Moryoussef...

Fry the onions & tomatoes in oil. Add the chickpeas, lentils, beans, celery, coriander, meat & saffron. Cook covered in 5 pints of water over medium heat for about 1 hour. Mix the flour smoothly with a glass of water & pour slowly into the soup, stirring with a wooden spoon. Add lemon juice, salt & pepper to taste. Pour in the vermicelli & simmer gently for 15 minutes more.


Anmerkungen zum Rezept:
keine