Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Cheese Fondue
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Clove garlic, peeled and cut in half
1 x ca. 450 gswiss cheese shredded
1/4 Tasseflour
1/4 Teelöffelsalt
 Few grains pepper
1/4 TeelöffelGround nutmeg (optional)
1 1/2 Tassewhite wine dry
2 EsslöffelKirsch optional
 French bread, cut in 1" cubes
die Zubereitung:

1. Rub the insides and bottom of a deep, 1 1/2-quart heat- resistant, non-metallic casserole or heat-resistant, non-metallic fondue pot with garlic. Discard garlic. 2. Combine cheese, flour, salt, pepper and nutmeg in the prepared dish. Add wine and mix well. 3. Heat, covered, in Microwave Oven 6 minutes stirring during last half of cooking time. 4. If cheese is not completely melted, heat an additional 30 to 60 seconds. If desired, stir in kirsch. 5. Spear squares of French bread with fondue forks or regular forks and dip in fondue. 6. If necessary, fondue pot may be placed on a warmer stand over low heat or returned to Microwave Oven to reheat fondue.


Anmerkungen zum Rezept:
keine